Legea nr. 333 din 2003 - obligativitatea sistemelor antiefracție și de alarmă - IQ Security

Asistență și consultanță gratuite: 0766 576 998, 0724 234 130, 0799 777 337

Legea nr. 333 din 2003 – obligativitatea sistemelor antiefracție și de alarmă

Legea nr.333 din 8 iulie 2003 a stabilit obligativitatea sistemelor de alarmă pentru unitățile unde nu este posibilă realizarea unui sistem de pază organizat. Acest lucru este esențial pentru a asigura securitatea bunurilor și a persoanelor și pentru a preveni activitățile infracționale. În același timp, legea stabilește reguli clare pentru organizarea și implementarea acestor sisteme de alarmă.

La nivelul Inspectoratului General al Poliției Române se organizează evidența informatizată a tuturor firmelor autorizate să instaleze și să asigure mentenanța periodică.

IQ Security TEAM S.R.L. reprezintă o firmă autorizată. Puteți verifica tabelul de pe site-ul poliției cât și licența de funcționare.

Pe scurt, conform Legii nr. 333 din 8 iulie 2003, unitățile care nu pot avea un sistem de pază organizat sunt obligate să implementeze alte mijloace necesare pentru asigurarea pazei și integrității bunurilor, cum ar fi împrejmuiri, grilaje, obloane, încuietori sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarmă sau alte mijloace tehnice de alarmare.

Este necesar și planul de pază ce stabilește caracteristicile obiectivului păzit, numărul și amplasarea posturilor de pază, necesarul de personal, amenajările, instalațiile și mijloacele tehnice de pază și de alarmare, consemnul posturilor, legătura și cooperarea cu alte organe cu atribuții de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor și persoanelor, precum și modul de acțiune în diferite situații. Regulile de acces trebuie să fie prevăzute, iar documentele specifice serviciului de pază trebuie să fie respectate conform dispozițiilor conducătorului unității.

De ce o firmă autorizată?

Pentru a obține licența de funcționare, societățile specializate de pază și protecție și cele care desfășoară activități de proiectare, producere, instalare și întreținere a sistemelor de alarmare împotriva efracției trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Acestea includ prezentarea regulamentului de organizare și funcționare a societății, a listei cu mijloacele materiale, tehnice, de transport, de comunicații, cu mijloacele audio-video, aparatura de recunoaștere și identificare, sistemele de alarmă împotriva efracției, sistemele de cronometrare și numărare, cu centrele de supraveghere și dispeceratele, tehnica de calcul și softul utilizat, cu armamentul și alte mijloace tehnice care vor face parte din dotarea societății, în funcție de obiectul de activitate.

Contactează IQ Security pentru orice ajutor ai nevoie, plan, firmă de pază cât și sistem de alarmă:

IQ Security reprezintă unul din liderii în montajul sistemelor de securitate din București și Ilfov. Vă oferă, de asemenea, asistență și servicii conexe, precum alcătuirea unui plan de evaluare la risc sau contractarea unei firme de pază și, cel mai important, contract de mentenanță obligatoriu în cazul sistemelor de securitate.

Articole similare

Email Sună WhatsApp

Sărbătoarea reducerilor!

Montaj Inclus - Autorizați I.G.P.R

Lasă-ne numărul de telefon și te contactăm de îndată pentru a discuta o ofertă personalizată.

Peste 2000 de clienți mulțumiți.