Consiliere gratuită: 0724 234 130, 0766 576 998, 0799 777 337
    English
    We offer support in English. Call us at: 0722.255.024
Cum alegem un videointerfon ?

Cum alegem un videointerfon ?

Dacă sunteți interesați de un sistem de video interfonie ar fi bine să cunoașteți caracteristicile generale a acestora, avantajele aduse de acest sistem, modul de lucru, câteva exemple de sisteme preconfigurate recomandate ca mai apoi să determinați ce sistem de videointerfonie vă este necesar.

 

Caracteristicile generale ale sistemelor de interfonie cuprind:

Materialele folosite în construcția componentelor, în special a carcasei a post-ului exterior expus fiind inteperiilor timpului petrecut afară și poate chiar și vecinilor răutăcioși

Distanța maximă de lucru între cele două post-uri (monitor și cel exterior) se poate prezenta ca un impediment, dar din fericire există soluții specifice pentru distanțe mari

Schema potrivită a sistemului pentru nevoile dvs., apar diferențe între sistemele concepute pentru două familii și cele simple

Inteligența sistemului cum ar fi funcția de înregistrare atunci când dvs. nu puteți răspunde

Cum alegem un videointerfon ?
Cum alegem un videointerfon ?

Materialul folosit la post-ul exterior

Este important să alegem un material de de calitate căci ne dorim ca lucrurile, în special cele care ne fac viața mai simplă în casă, să reziste cât mai mult în timp . Partea de exterior a video interfonului este cu fără îndoilă cea mai expusă, materialul jucând un rol deosebit de important în conservarea componentelor electronice și păstrarea unui aspect plăcut în timp. Spre exemplu un aliaj de zinc-aluminiu (Zamak) conferă rezistență înpotriva zgârieturilor, dat fiind faptul că materialul are o suprafață fină, și o rezistență mecanică bună. Să nu uităm de curățarea ușoară ce se poate realiza în cazul în care un vecin morocănos are gând rău de poarta dvs., datorită faptului că materialul nu conferă o aderență foarte bună vopselulilor.

 
 

Distanța maximă de lucru între posturi

În marea majoritate a timpului puteți neglija acest detaliu, dat fiind faptul că mai toate sistemele de videointerfonie suportă o distanță de cel puțin 50m. Desigur, există cazuri când această distanță devine mică pentru nevoile consumatorului, distanța însă se poate mării prin schimbarea tipului de cablu, însă există și situații în care această metodă nu este suficientă. În aceste cazuri se recomandă un video interfon IP, ce se folosește de internet pentru a transmite în timp real datele video și audio către monitor.

Cum alegem un videointerfon ?
Cum alegem un videointerfon ?

 Schema potrivită a sistemului

Există sisteme concepute de la bun început să funcționeze pentru două familii sau mai multe. Este important să aveți în vedere atunci când achiziționați un sistem de video interfonie dacă doriți ca și cei ce împart spațiul cu dvs. din case diferite să aibă acces în manevrarea porții. Spre exemplu post-ul exterior conceput pentru două familii, vine cu două butoane ce funcționează independent (față de doar unul, pentru o familie) și desigur, minim două monitoare. Astfel vizitatorii nu o să mai deranjeze și colocatarii atunci când vă caută.

Inteligența sistemului de video interfonie

Vă întrebați oare ce poate fi așa special la un sistem de video interfonie? Ei bine, sunt câteva caracteristici ce detașează o configurație săracă în funcțiuni de una bogată. O importanță deosebită îi revine și funcției de înregistrare a persoanelor atunci când nu sunteți acasă. Acestea vă pot lăsa un mesaj iar dvs. o să știți mai târziu ce este de făcut. Există monitoare cu touchscreen, funcții avansate ca redarea de fotografii, clipuri video sau muzică și chiar cu sistemul de operare Android. Ofertele sunt variate, dar să nu uităm totuși că ne dorim un video interfon și nu o tabletă.

Desigur, pe lângă tot ce am scris mai sus se mai poate adăuga, tipul de ială, tipul de alimentare,  și diferitele preferințe ale dvs. .

Cum alegem un videointerfon ?
Cum alegem un videointerfon ?

Avantajele aduse de video interfon

Primul lucru care ne interesează la un sistem de video interfonie este securitatea. Video interfonul ne oferă posibilitatea de a verifica identiatea personei cu care interacționăm, astfel conferă un aport de siguranță atunci când dorim să permitem accesul persoanelor în incintă. Desigur, instalarea unui astfel de dispozitiv aduce ca bonificație și posibilitatea de blocare a porții/ușii mult mai ușoară, sigură, analog și pentru deschidere. Sistemul e ușor de utilizat ceea ce îl face practic și pentru copii, aceștia fiind primii beneficiari al avantajelor instalației. Un alt aspect important pentru marea majoritate îl reprezintă comoditatea, căci nu mai suntem nevoiți să ne deplasăm până la poartă / ușă pentru a o deschide.
Posibilitatea înregistrării vizitatorilor atunci când nu sunteți acasă vă poate ajuta în situațiile delicate, când aveți mare nevoie de a vedea cine vă caută și ce mesaj are pentru dumneavoastră.Posibilitatea de a aprinde automat luminile atunci când poarta este deschisă sau când dvs. vă doriți acest lucri.

Modul de lucru

Metoda prin care funcționează un video interfon se prezintă ușor prin schema alăturată

Practic la apăsarea butonului este apelat monitorul corespunzător, pe monitor puteți vizualiza imaginea și auzi persoana în timp real, monitorul comandă de asemenea și Yala.

Este destul de ușor să ne dăm seama cum funcționează un video interfon, în principiu.

Cum alegem un videointerfon ?
Cum alegem un videointerfon ?

Câteva exemple de sisteme preconfigurate

În continuare vă vom prezenta câteva instalații preconfigurate. O să începem prin a face referire la un kit dedicat spațiilor ce găzduiesc două locuințe cu aceiași cale de acces pe care îl puteți găsii accesând link-ul Kit Videointerfon Fermax .
Sistemul are în componență două monitoare, câte unul pentru fiecare casă iar postul exterior dispune de două butoane separate, fiecare apelând un monitor diferit aferent locuinței.
Desigur, putem face referire și la configurații mai ieftine, ideale pentru început sau pentru persoanele ce nu își doresc o tehnologie sofisticată. Acest kit de la Commax ar fi unul dintre ele, ieftin ce vă facilitează strictul necesar pentru securizarea spațiului dvs. Kit Videointerfon Commax  .

Reducerile toamnei
Vezi oferta
Email Sună WhatsApp
Montaj Inclus - Autorizați I.G.P.R Lasă-ne numărul de telefon și te contactăm de îndată. Peste 2000 de clienți mulțumiți. Vedeți portofoliul.